måndag 15 juni 2009

Dags att leva

Apropå studenter. Läste i tidningen häromdagen "fem frågor" ni vet fem personer på stan som svarar på en fråga. I det här fallet var frågan "Har du fått något sommarjobb?".
Av fem ungdomar hade tre faktiskt fått det, en av dem till och med tre stycken jobb! En hade inte fått något sommarjobb och var ledsen för det. Den femte svarade frankt att nej det blev inget med det och sommarlovet skulle tillbringas med att sova.

Vad är det som gör att en del människor helt enkelt inte får den där drivkraften som vissa får i övermått? Som bara nöjer sig med att sova eller softa bort livet.
Det kan skilja sig åt till och med i syskonskaror, så det är inte så enkelt som att säga att det handlar om föräldrar, sociala arvet eller liknande.

Jag skulle vilja säga till alla er som nyss gått ut gymnasiet och inte vet vad ni ska göra nu. Ta de där pengarna du fick i studentpresent, åk till Oslo, det finns massor med jobb i Norge, man tjänar jättemycket pengar jämfört med här.
Eller stick ut i Europa, lev på baguett och vatten, bo på hostel, du hittar extraknäck överallt i de stora städerna, hanka dig fram!
Det ger så enormt mycket för självkänslan, och du lär dig språk, får nya vänner, erfarenheter, kommer hem med något att skriva i den där CV:n du måste skriva sen på jobbsökarkursen.

Herregud, ut med dig! Ligg inte bara där och såsa!
Du har ett liv som väntar!


.....

Inga kommentarer: