måndag 9 juni 2008

Två svenska företag bland de hundra mest etiska

Läste idag på CSR i Praktiken att tidningen Ethisphere gjort en genomgång av över 10000 företag runtom hela världen, i jakten på de hundra mest etiska bolagen. Nu har dessa identifierats och tillkännagivits, och bland dessa fanns det alltså bara två svenska, nämligen IKEA och SCA. Inte mucho.
Men då finns det desto mer för alla övriga att göra, och det är precis sådant som jag är intresserad av att jobba med. Jag har ju en lång erfarenhet vid det här laget av att arbeta med näringslivsutveckling, och efter att ha specialiserat mig under de senaste åren mer och mer mot CSR-relaterade frågor, känner jag nu att det vore dags att ta klivet över till det området.

Jag tror att det finns många företag som säkert redan lever upp till en hel del av de krav man ställer för att de ska kunna kallas etiskt godkända, men de vet helt enkelt inte hur man ska förpacka och presentera det! Det finns så mycket att vinna på att kommunicera ut till omvärlden, dvs kunder, leverantörer, samarbetspartners osv, hur man jobbar med CSR-frågorna.

Inga kommentarer: