fredag 6 juni 2008

En dag att uppmärksamma

Ja, inte skulle det vara nationaldagen i alla fall. Märkligt att vi i Sverige ska införa den i modern tid, fast inte en människa är intresserad och vet vad de ska göra med den. Visserrligen tycker väl alla att det är trevligt med en ledig dag, kanske det passar bätte nu än till annandag pingst.

Därtemot tycker jag vi skulle införa en Jordens dag! Nationer behöver inte uppmärksammas något särskilt, men Jorden behöver få en alldeles egen dag.
Då skulle alla människor vara lediga, och alla som över huvud taget kunde röra sig skulle gå ut till närmsta gräsplätt. Där skulle man lägga sig ner på gräset och lyssna med örat mot marken. Lyssna på jordens tunga andetag och fundera över vad man kunde göra för att få henne att andas lite bättre. Inga bilar skulle få rulla den här dagen, över huvud taget skulle det vara så fritt som möjligt från trafikljud, cyklar kunde vara okej förstås.
Så skulle man äta tillsammans, alla människor, oavsett om man kände varann eller inte. Småprata, ligga och vila, bara vara. Tänk om man visste att alla på hela jorden gjorde samma sak...?

Ja, drömma kan man ju alltid.

Inga kommentarer: