måndag 8 september 2008

Träningsdax!



Jag har kämpat emot i det längsta.

Har aldrig varit mycket för att träna, och har helst sett att min dagliga motion bestått av sånt som man bara gör naturligt, t ex tar trapporna i stället för hissen, går i stället för åker bil etc. Jobbar i trädgården, är ute och rider. Men med åren räcker det inte. Allt börjar bli stelt och ont. Och min naprapat bannar mig och säger att jag MÅSTE träna. Annars kommer nacken och ryggen och axlarna att stelna ihop till betong.

Ja ja. Jag vet. Så nu har jag börjat! går på Friskis & Svettis, och även på vattengympa! Och vad skönt det är....! Det kan jag ju inte förneka.

Så det är bara att kämpa på.
Men så var det ju det där med kläder. Har gått i några gamla shorts och urtvättade t-shirts so far. Men det är inte särskilt bekvämt, och det gör ont i knäna när det är bara skinnet mot det hårda golvet vid vissa övningar. Skulle behöva köpa träningskläder med andra ord.
De flesta andra har någon slags uniform; svarta trekvartsbyxor och linne. Med en liten vit pidutt i form av en - bumerang? vinge? Vet inte vad det är.

Hittade träningskläder på Ekogarderoben i ekologisk bomull/bambu. Ser helt OK ut. Samma uniform ungefär. Men schysstare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"COTTON SUCKS" är ett begrepp bland atleter som väljer tränings- och tävlings-kläder i moderna syntetmaterial som inte absorberar fukt och svett i samma utsträckning som bomull. Syntetfibern transporterar bort fukt och värme från huden och hjälper till att hålla dig både torr och varm - högre komfort. Men ibland är det ju faktiskt tvärtom att man vill känna hur svetten lackar och få ett kvitto på att man tränat ordentligt och varit duktig. Det är synd att låta bli att träna för att man inte har rätt kläder men om det gör att man tränar mer må det vara hänt att man köper en ny "uniform" i Lycra och Elastan.

Och tack för "Fleet Foxes"! Jag kontrar med "Midaircondo" som spelar på Passagen i Linköping imorgon.

//Skuggfaxe

Anonym sa...

Aha, det hade jag inte hört talas om. Ang Cotton alltså... Men det kan väl inte bli värre än mina gamla t-shirts jag har nu... De är ju i bomull. De här var i bomull/bambu - kanske bambun kan ha andra egenskaper..? Ungefär som hampa har det?
Glad att ha värvat ännu en Fleet foxes-fan! Midaircondo får jag ta och kolla upp!