måndag 15 september 2008

Deta händer i Burma

I ett inlägg den 7 augusti skrev jag om hjälparbetare som jobbar i Burma med insatser för att nå byar långt ute på landsbygden efter den svåra cyklonen som dödade så många människor. Genom en blogg hade jag fått reda på att man kunde hjälpa till genom att sätta in pengar på ett personkonto på Nordea, som tillhör hjälparbetaren Annami Löfving. Jag gjorde så och mailade sedan till Annami och frågade om hon kunde rapportera tillbaka hur det går.

Det kom snart ett mail där lovade att återkomma. Idag kom en minst sagt fullödig rapport. Och det är en sorglig läsning, eftersom den beskriver i detalj hur fattiga bönder drabbats hårt och förlorat sina få ägodelar, taket över huvudet eller sin djur - eller allra värst, barn och andra anhöriga.
Det är också mycket detaljerat redogjort för vad man har använt pengarna till; si och så många filtar har inköpts till den och den byn, så många säckar bönor, eller matolja, eller salt. Det är ris, tvål, ljus, och det är hyra för fordon att transportera ut hjälpsändningarna med. En omfattande excelfil med donationer och inkomster och alla utgifter rad efter rad, noggrant dokumenterat.
Dessutom två utförliga rapporter om vilka byar man besökt, hur många som bor i varje by, hur många som dött, vilka skador och andra förluster som gjorts.

Man blir bedrövad, samtidigt som man naturligtvis också blir glad, och fylls av hopp! Det finns människor där i Burma som lyckas uträtta något trots att militärregimen egentligen inte vill att de ska vara där!

Vill du också hjälpa till, sätt in valfritt belopp på Nordea personkonto: 781118-4824. Maila sedan Annami Löfving på annamilofving@hotmail.com

Vill du ta del av rapporterna, maila mig på info@justeafair.com

1 kommentar:

Miss Lyckad sa...

Du räddar världen!

Läget i världens hörn är över vår begränsade fantasi. Vi skulle alla åka ner och ta bort ett träd eller två.
Jag donerar varje månad till UNICEF som är där nere och hjälper barnen.
En för Alla, Alla för EN.

/ Miss Lyckad - Världen behöver räddas -