söndag 22 februari 2009

Ta hand om din kropp

Idag har jag anordnat ett "homeparty". Fast det var inte hemma hos nån och inte var det party heller. Kaffe och vaniljkrans blev det.

Vi var nere på Grammofon, vilket för er som inte bor i Norrköping alltså är ett ställe som dels driver en musikstudio, dels anordnar utställningar, happenings etc. Och nu var det homeparty. Katarina Emilsson från företaget Skördekassen (som odlar ekologiska grönsaker utanför Söderköping) kom och berättade om sina ekologiska kroppsvårdsprodukter - MARIGOLD.

Och det intressantaste var faktiskt inte det hon berättade om SINA produkter, utan om de andra kroppsvårdsprodukter som väl de flesta av oss har hemma i badrummet. Schampo, tvål, lotioner, deo, läppcerat, ja ni vet.

Det är rent läskigt när man börjar läsa på innehållsförteckningarna, och det visar sig att de innehåller (förutom en oproportionerligt stor andel vatten) mineraloljor, parabener, konserveringsmedel, aluminiumklorid - som visat sig orsaka allt från sköldkörtelproblem till cancer.

Och det smörjer vi frivilligt in oss med. Nu är det slut med det. Nu ska hela rasket ut och jag ska bara köpa våra kroppsvårdsgrejer antingen hos Katarina eller hos hälsokostaffären. De har ju faktiskt en del schyssta grejer också.

Det är kanske inte en tillfällighet att 5 % av alla kvinnor får sköldkörtelrubbningar?
Rättelse: det är faktiskt var femte kvinna! Det blir betydligt mer...


...

6 kommentarer:

akajos sa...

Spännande. Jag skrev i ett av mina inlägg att jag gått över till ekologisk rapssåpa för disk, tvätt och dusch sedan 6 månader tillbaka. Det fungerar kanon: http://blogg.bums.nu/2009/01/nar-man-kapade-grenen-pa-traden-sag-man.html

Förresten så ska jag och en kollega besöka två hälsobutiker i din stad lördagen 7 mars. Har du tips på en bra restaurang, helst vegetarisk? Och – framförallt – ses vi där?

Just a Fair-y sa...

Tyvärr är det rätt ont om veggorestauranger här i stan... Men på de allra flesta ställen erbjuds veg alternativ. Så vad jag kan tipsa om är snarare vilka ställen jag tycker är trevliga. Är det på dagen ni tänkt äta? En del öppnar inte förrän kl 17, som vår favvo Durkslaget. Ett annat ställe är Pappa Grappa, och så gillar jag ju thai och där är Bangkok house bra. Bomullsfabriken är också trevligt, liksom Gasten. Men om några av dem har öppet på dan, det vete 17.. Kan kolla upp det om du vill?
Vore trevligt att ses - ska kolla om jag kan (jobbar på dan några timmar).

akajos sa...

Det var många bra tips där. Klockan 12 tänkte vi äte. Vi ska besöka Big Heart hälsokost.

akajos sa...

Du måste ta ledigt och hänga på :-)

Anonym sa...

Shit. Jag kan inte ta ledigt, det är ett specialuppdrag..! Hade varit kul annars!

Anonym sa...

Bra blogg! Men kan inte du tipsa om sidan ettklickforskogen.se? Där går man in och klickar, och för varje klick (som är helt gratis för den som klickar) skänker sidans sponsorer pengar som går till att rädda gammelskog. Just nu kämpar man för att rädda Verles gammelskog i närheten av Göteborg, och det är bråttom! Innan den 19 mars måste man ha pengarna. All hjälp behövs!