fredag 17 april 2009

Mental avgiftning

Nästa vecka är det "Mental detox week", vars föregångare var "TV-turnoff week".

En tuff utmaning, för vem kan klara sig en vecka utan internet och tv? Tja, jag gjorde ju det förra veckan förstås, men det var ju när jag var bortrest. Här hemma är det svårare, åtminstone när det gäller internet. Jag vill väldigt gärna skriva i min blogg, läsa min mail, surfa runt...
TV däremot klarar jag mig utmärkt utan. Eller rättare sagt, jag hinner aldrig kolla på TV, fast jag egentligen skulle vilja. Det är ju faktiskt en himla massa bra program...! Men jag hinner aldrig se nåt.

Okej - men vem vågar prova en mediefri vecka? Du? Tänker du pröva?

Vem vet vilka tankar som kommer dyka upp i ditt huvud? Du kanske kommer ringa en gammal vän? Hälsa på en släkting. Gå en skogspromenad en sen vårkväll och lyssna på koltrasten. Måla en konstig målning på en gammal pappskiva.

Berätta!....

7 kommentarer:

Nicole sa...

Oj.. jag vet inte om jag skulle klara av det.. Jag måste iochförsig ha dator när jag är på trafikskolan men det är ju till tester och så.. Och min dator skulle definitivt må bättre av att vara avstängd. Men vad gör man?
Det tåls att fundera på, men jag vart sugen på att testa nu! Bra idé !

Anna sa...

Vi provade det för ett par år sen när vi flyttade till ny bostad. Varken tv-kanaler eller bredband fungerade på ett par veckor. Jag minns det med stort välbehag. Vi tillbringade mycket kvällstid i soffa och säng med tidningar och böcker. Musik på kvällarna istället för tv. Dde-tox för själen. Borde planeras in till semestern igen!

Just a Fair-y sa...

Men prova Nicole! Det är ju en sak om man måste hålla på med datorn på jobbet... Men hemma - det är verkligen värt att prova att stänga av några dagar!

akajos sa...

Men MIN blogg måste man ju få läsa, det är också detox för själen...

Just a Fair-y sa...

Ja, jag kan tänka mig att göra ett undantag för dig... :-)

Anonym sa...

Tiden på jobbet räknas alltså inte. Då får jag ha datorn på eftersom jag måste. Men sen, när jag går hem, då får jag inte kolla på andras bloggar eller skriva i min egen? TV går alldeles utmärkt. Tidningar då? Böcker? Är de ok? Hmm, det kanske dags att testa.

akajos sa...

Här har du en intressant artikel: packnyheter.se/default.asp?id=3857&show=more