torsdag 26 mars 2009

Med nya ögon i öst

Har du glasögon? Eller kanske någon i din familj eller nån bekant eller så?

Idag är det äntligen modernt med glasögon, folk skaffar dem till och med med fönsterglas i, om de inte råkar ha något synfel.
Det skulle ingen ha trott om man berättat det på skolgården i sexan. Då var det bara glåpord; glasögonorm...osv.

Så - modet har i alla fall lett till att många har modet att bära fräna annorlunda roliga spejsade brillor... Och en del byter bågar som andra byter skjortor...

Har man barn som har glasögon växer de ju ur dem också. Synfelet korrigeras eller förändras varefter de växer, och storleken på bågar måste bytas till större.

Alltså - det ligger glasögon hemma i svenska byrålådor och skräpar lite varstans.

Det finns inte så stor anledning att spara dem eller hur? Då kan du faktiskt lämna in dem till din närmaste ögonklinik, för nästan alla sådana har numera något samarbete med lasarett och ögonkliniker till exempel i Estland, Lettland, Vitryssland osv.

Nu är behovet av hjälp större än på mycket länge i länderna i öst.
Folk har hastigt fått det jättesvårt, inflationen rullar på, priserna höjs på mat och el, folk förlorar jobben överallt, och de som har jobb, får lönesänkningar på mellan 15-50 %!!!

Man fattar inte att det är sant. Men det är det.

Så - har du gamla glasögon liggande, hur fula du än tycker att de är - de kan betyda massor för någon granne i öst. Lämna in dem, skänk dem. Kontakta din ögonklinik.


....

6 kommentarer:

Koldioxidexperiment sa...

Bra idé! Hur hittar man en ögonklinik? Är det på sjukhus, typ?

Just a Fair-y sa...

Ja, visst är det det! Finns på alla större sjukhus. Och har inte de glasögoninsamling så kan du fråga någon förening, typ KFUM o dyl, de brukar ofta har insamlingar till Baltikum.

manotanten sa...

Superbra ide! Har barnglasögon på jobbet, på fritids som vi efterlyst ägarna till sen länge utan framgång... och hemma med...

manotanten sa...

förresten har du tipsat 365 om det här? Om inte, gör det så når det ut till rätt många och navid skriver kanske nåt sånt där feel-good-djupt och underfundigt... som han nästan alltid gör, eller hur. Jag bara älskar den mannen, den bloggen... tror att alla är lite förälskade i honom, stackarn...

Hon som räddade världen sa...

Ja, jag är kär i honom med!!! :-)

Jag har nog tänkt på det, han har t o m med frågat om jag vill skriva nåt där....
Men tiden, tiden....
Ska ta tag i det när jag kommer hem från havet.

Just a Fair-y sa...

Alltså det var jag som skrev föregående kommentar... Det blir olika beroende på om jag loggat in eller ej. OK, du förstår.