tisdag 10 mars 2009

Ditt ord betyder mycket

Det finns många sätt att bidra till en bättre värld. Allt behöver inte handla om att köpa miljövänligt, välja eller välja bort olika produkter osv.

Ett enkelt och väldigt roligt tips är att skriva en insändare.

En del kanske kan tycka att det är för svårt, det tar emot att skriva och formulera sig, men det är en del i utmaningen som sedan ger en glädje och tillfredsställelse. Inte minst när man ser sitt alster infört i tidningen. För de tar in det, det gör de alltid. Bara det inte är skrivet på ett fullständigt huvudlöst eller otrevligt sätt.

Och det finns ju alltid någonting man har en åsikt om! Tänk efter bara.

Skriv sedan ner det du tycker i frågan, för fram några bra argument för, var gärna konstruktiv i dina förslag till vad eller hur något kan göras bättre.

Dina åsikter kommer ha betydelse! De läses av många människor, bland dem finns politiker, företagsledare och andra som kan ha stora möjligheter att påverka saker och ting.
Jag jobbar själv i en politiskt styrd organisation, och vet att medborgarnas åsikter tas på allvar. Åtminstone om de är framförda med vett och sans.

Så skriv en insändare! Du kommer förändra världen.


....

2 kommentarer:

Mikaela Stigsdotter-Larsson sa...

Alltså, din blog är toppen! Du inspirerar mig som tusan.
Jag har allvarliga funderingar på att bli girlfriend men om ungefär ett år ska jag utomlands ett halvår och då kommer jag leva på besparingar. Kan inte ha så många fortlöpande utgifter då. Men det kanske inte är så besvärligt att säga upp girlfriendskapet ett tag iofs.
Hur som helst så blir jag grymt sugen på att skriva en insändare!

Just a Fair-y sa...

Hej Mikaela! Jag blir så glad av din kommentar! Tack!
Det är precis vad jag hade hoppats på. Att kunna inspirera, och med små medel, små myrsteg, bidra till att värden förändras in en liten riktning mot det bättre... Med hjälp av alla andra goda människor här i världen! Som du, Mikaela.
Kanske du inte inte ska hoppa på Girlfriend-projektet nu när du vet att det inte kommer funka om ett halvår. Det kommer finnas kvar när du kommer hem sen. Men skriv en insändare. Gör det.