torsdag 17 juli 2008

Ingen sommar utan Sommar

Jag har sån tur ibland! Idag satte jag på radion precis vid klockan ett och kom just på att då är det ju Sommar i P1...

Det var fotografen Mattias Klum som pratade, och vilken bra berättare han är! Naturligtvis delade han med sig av upplevelser som han fått i samband med resor och jobb världen över, men det som grep mig allra mest var hans uppriktiga oro och bedrövelse över vad som händer med Borneos djungler nu....

Om inget riktigt radikalt görs NU, finns inte dessa djungler alls om bara 8-10 år.... Fatta tidsperspektivet!!!

Och det är ju så mycket mer som går förlorat med detta; orangutanger och en massa andra djur som lever där nu. Deras utrymme krymper för varje dag.

Man blir så ledsen och förtvivlad, och tänker; Vad kan JAG göra?!

Vad du gör - köp inte något gjort av ädla träslag som teak etc. Och läs på livsmedelsförpackningar så de inte innehåller palmolja - det är palmoljeodlingarna som man hugger ner regnskogen för.

Mattias Klum tipsade också om ett projekt han håller på med nu, Expedition Sverige! Det ska bli en film av det som ska visas på bio och tv om ett par tre år. Och han efterlyser våra egna upplevelser och tankar om den svenska naturen. Det behöver inte vara något jättemärkligt och ovanligt utan bara personligt, din egen berättelse om något du sett eller en plats du känner till.

Skicka den till film@expeditionsverige.se

Jag ska skicka min berättelse om grävlingen som lekte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

missar alldeles för ofta

Anonym sa...

Ja, samma här. Det är därför jag blir så glad när jag lyckas lyssna på det, och det desutom är en bra och intressant person! Det är väl de flesta, men en del mer intressanta att lyssna på än andra.