onsdag 14 januari 2009

Söka mindre...?

Inte för att jag vill stoppa världen, och förhindra ökat vetande, men visste ni att en enda sökning på Google genererar 7 gram koldioxid?
Det har en Harvard-professor räknat ut, läste jag.

Och jag som säkert söker 10-20 ggr om dagen. I snitt.

Jag ska äta närodlade kålrötter som kompensation. Mmmm - rotmos!

...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad säger du om det här: http://bums.nu/4232

Just a Fair-y sa...

Det är helt underbart! De är fantastiska, de där gröna ärterna (OBS - skämt - en bekant för hundra år sen trodde de hette Green Peas).
Nå - jag vill också ha en plätt, bra mycket hellre än jag ville köpa en bit av IFK Norrköpings gräsplan när den såldes ut... ;-)

Lottie sa...

Jag hörde också det där med hur googlandet genererar koldioxid, det känns som om vad man än gör så förstör man miljön på ett eller annat sätt. Jag googlar mycket, men å andra sidan reser jag inte längre, särskilt inte med flyg.

Jag och en kompis diskuterade bygget av Ostlänken igår, vi ställde oss en fråga: Varför har folk alltid så jädra bråttom! Varför måste allting hela tiden gå så jädra fort! Är det inte dags att tänka efter lite istället, och börja leva ett annat sorts liv ... svaret på alla problem kanske ligger där någonstans, vi måste helt enkelt tänka om.

Jag hörde under veckan också att den som bor i lägenhet och har låg konsumtion inte behöver tänka så mycket på att handla miljövänligt, man lever ändå förhållandevis miljövänligt. Hm, vet inte jag.

Kul grej det där med att köpa marken kring Heathrow, skönt att det finns kämpande människor!