torsdag 22 maj 2008

Kläder igen och igen

Det har börjat dyka upp en del initiativ som går ut på att återanvända begagnade kläder, fast som kläder då fortfarande. Jag tänker inte på Myrorna och Stadsmissionen, utan på en del märken som tar tillbaka begagnade plagg och piffar upp dem och sen säljer dem igen. Boomerang är ett exempel. Där kan man lämna tillbaka urvuxna barnkläder som sedan säljs, och så får man rabatt på nästa köp man gör i butiken.
Det är väl gott och väl, fast nog är det väl ändå bara en annan variant på Myrorna och dyl? Men man blir knuten till samma märke igen.

Vad jag efterlyser är att man kunde ta vara på de kläder som är så gamla och slitna är det inte går att hålla ihop dem längre. Idag finns, såvitt jag vet, inget annat alternativ än att slänga dem i soporna. Men det har ju gjorts försök att göra etanol på gamla jeans, så varför inte sätta igång med det i stor skala?

Ett annat tips jag vill dela med mig av är, att du tar gamla kläder som du tröttnat på och lägger dem i en kartong och tar fram dem om tio år igen. Det är ofta som man upptäcker att plaggen faktiskt blivit moderna igen!
Sparar du dem 20 år kommer dina barn bli jätteglada! De älskar ofta att använda gamla kläder från när mamma eller pappa var unga!

Inga kommentarer: