fredag 2 maj 2008

Schysst handlande

Jag har inte för avsikt att använda min blogg till att uppmana till konsumtion. De som har följt vad jag skrivit sedan starten har nog observerat att jag är ganska, om inte kritisk, så i alla fall tveksam till den ohejdade konsumismen som accelererar allt mer.
Det är sanslöst vad folk shoppar.

Samtidigt är det naturligtvis så att om vi handlar saker så finns det ett underlag för en viss tillväxt i utvecklingsländerna, men allt kan självklart inte bygga på västvärldens konsumtion. Det är vi som måste dra ner, när de i syd och öst växlar upp.

I min lilla butik, som jag har öppen på lördagar mellan 11-13, säljer jag etiskt tillverkade skor och t-shirts. Fördelen med att ha ett sånt smalt utbud är att de som handlar, de gör det för att de verkligen tänkt igenom sitt val innan, och beslutat sig för att det är ett par såna skor, eller en sån tröja, som de vill ha.
Då gör det inget att jag kanske bara säljer nåt varannan vecka.

3 kommentarer:

Miss Lyckad sa...

Var finns din butik?
Jag brukar kolla in Asfaltsblomman för Rättvisemärkta kläder. Jag skulle gärna handla hos dig. I min bok tar jag upp i en text just Shopping och Konsumtionen som vi inte behöver...
Tack för en Bra Blogg!

/ Miss Lyckad - Love to Love You Baby -

Anonym sa...

Tackelitack!

Ha en fortsatt bra lördag och lycka till med butiken! :)

Just a Fair-y sa...

Miss Lyckad: Den finns i Norrköping, kolla in www.justeafair.com

Fröken sparsmart: Tack själv!