lördag 31 maj 2008

Rom gor man inte pa en dag. Inte ens pa tva.

Efter tva dagar i stekande sol pa Roms gator ar man lite matt. Det ar svart att uppleva Rom pa ett vis. Det ar sa dolt bakom alla forsaljare av diverse krimskrams, och folk med kameror i hogsta hugg. Fast ibland far man lite vittring pa det dar riktiga Rom, pa sma bakgator, en liten gumma som sopar utanfor butiken och det ar lugnt och fridfullt, en nunna gar forbi pa vag till Vatikanen kanske. Eller inne pa den lilla baren mitemot vart hotell, dar det inte aer en enda turist, bara studenter och vanliga romare.
N ska vi satta oss pa en buss och bese Rome by night.

2 kommentarer:

Miss Lyckad sa...

Ah, härligt med en trip till Rom.

Jag har aldrig riktigt lärt mig deras matkultur. Vad ska jag beställa och i vilken ordning. Dom säger att det är en skymf att bara beställa en rätt... men jag orkar aldrig mer...

Ha en underbar fortsatt resa.

/ Miss Lyckad -En bok till dom som bryr sig! -

Just a Fair-y sa...

Nja, romarna är nog rätt vana vid alla turister som äter lite hipp som happ. Inte kan man följa de traditionella matvanorna i Italien bara för att man är där några dagar. Visst är det trevligt att sitta i timmar och äta den ena rätten efter den andra, men då skulle man inte hinna nåt annat. Inte orka det heller för den delen.
Så man beställer bara en rätt, helt enkelt, om det är det man vill ha! Och gott är det!