torsdag 24 april 2008

Dags att så!



Du kanske inte har någonstans att så dina favoritblommor? Alla är ju inte med trädgård, eller inte ens en balkong.
Nå, men det kanske finns en plätt av jord nånstans i närheten där du bor? En liten bortglömd hörna som kommunen glömde, eller parkförvaltningen eller vilka det nu var... Ta den! Ta den i besittning, och bli en Guerrilla Gardener!

Det passar alldeles utmärkt att börja nu inför 1 maj, för det är nämligen The International Sunflower Guerrilla Day! Då är det en perfekt dag att gå ut och hylla Moder Jord med att plantera några solrosfrön på ett för dig lämpligt ställe.

Kanske nånstans som du passerar varje dag på väg till jobbet, skolan, affären eller nåt.... Titta till de små fröna, de gror snabbt och om du bara ger dem lite vatten ibland och kanske gödning nån gång, så kommer det bli så jättefina solrosor, som kommer glädja dig och alla andra som passerar förbi. Och sist men inte minst - alla småfåglar som kommer bli så lyckliga i höst, när de kan käka upp alla fröna!

Så iväg och handla några solrosfrön nu, så du är förberedd, för snart är det Första Maj!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inget är nytt under solen. Min pappa berättade för mig att han brukade strö ut lupinfrö på banvallen från tåget som han dagligen åkte. Sedan gladdes han åt de ståtliga lupinerna som blommade så vackert. Om ni nu råkar se några lupiner nästa gång ni åker tåg så vet ni var de kommer ifrån. ;-)

//S

Just a Fair-y sa...

Va, är det HAN som har sått alla lupinerna! Fantastiskt! :-)
Vad tänker du så, Skuggfaxe?