söndag 7 december 2008

Vad är bra med min blogg?

Igår kväll surfade jag runt ett tag på en del andra bloggar, så där som det kan vara himla trevligt att göra när man känner att man har lite tid. Hoppade från en blogg som jag gillar, och hoppade över till någon som den rekommenderade, och så vidare och så vidare.

Småtrevligt, som att vara ute och gå en kväll och titta in genom folks fönster. Fast lite mer än så förstås. En del är väldigt utlämnande. På gott och ont, antar jag. Men det är sånt som många gillar att läsa verkar det som, för de bloggarna har ganska hög besöksstatistik.
Och det är inget konstigt i det, människor är människor, i det ingår att bry sig om andra och att höra om hur de tänker och känner. Det är så vi lär oss mer om oss själva också.

Men jag tror att det är det som kanske bidrar till att det aldrig händer något med min blogg. Jag har ungefär samma antal besökare, dag ut och dag in, månad efter månad.
I och för sig är jag jätteglad för ca 150 unika besökare i veckan, det är ju fler än vad man skulle hinna prata med IRL. Alltså helt nya personer.

Men ändå.

Fast jag har ju valt att ha en lite mer "opersonlig" approach, i så måtto att jag mera vill skriva om sådant som jag vill att andra ska uppmärksamma och bry sig om. Och det är ju en personlig vinkling på det förstås. Men jag, personen som skriver det här, jag kommer inte fram i särskilt hög grad.

Och det känns trots allt inte som om det var det jag ville med den här bloggen. Jag vill att den först och främst ska vara mitt fönster ut i världen, som jag kan öppna och luta mig ut genom och ropa "hallå! Har ni hört om det och det och det, hjälp till och gör skillnad, agera du med....!"

Du som läser min blogg, vad uppskattar du och vad skulle du vilja läsa mer om?

Det vore himla intressant att få veta!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Din blogg är konsekvent. Man vet vad man får: intressant information om viktiga saker. Jag har just sagt till resumé att din blogg är den viktigaste på min blogglista, bredvid Kostdoktorn.se.

Krams!
CB:t

Lottie sa...

Jag läser nog nästan varje dag på din blogg, jag tycker den är intressant och informativ.

Dom frågor du tar upp stämmer mycket överens med dom frågor jag själv tar upp i min blogg, fast jag lindar in dom i lite mer lättsamma texter, i historier tagna ur verkliga livet. Din blogg skulle funka, eller funkar kanske redan ;-), som ett komplement till min, jag tar nämligen ofta upp problem eller orättvisor, men har själv problem med att presentera några vettiga lösningar eller förslag till agerande. Dom lösningarna har ju ofta du däremot ... när du för fram olika förslag, och information om hur man kan åtminstone göra små försök att påverka.

Jag hoppas att jag en dag lyckas åstadkomma ett alldeles eget komplement till min LB-blogg, men man kan inte ha energi över till allt.

Lite mer personlig input skulle kanske inte skada ;-), men man måste ju känna för det. Jag är ganska personlig till och från, men jag aktar mig för att lämna ut mitt barn för mycket, t.ex. skulle jag aldrig sätta in en bild på henne i bloggen.

Jag har haft enkätfrågor i bloggen och när jag frågade efter hur läsarna tänker när dom konsumerar krav o rättvisemärkt fick jag en väldig massa svar. Jag frågade också om hur mycket pengar man kan tänka sig att betala för ekologiska kläder, det visade sig att dom flesta gärna betalar mer för ekokläder.

Kort sagt, jag gillar din blogg!! :-)

Just a Fair-y sa...

Å vad glad jag blir! Tack ska ni ha bägge två. Jag gillar era bloggar med ska ni veta, tittar in alltsom oftast, även om det inte blir varje dag. Endera dan ska jag försöka fatta hur Technorati funkar, för då kan man väl använda den tjänsten för att bevaka andra bloggar bättre. Måste greppa det här med RSS också...om jag bara hinner.